Rabu, 26 Oktober 2016

Soal Hati

Aku dah penat.
aku tawar hati.

dia maki aku. kutuk. fitnah. hati aku mcam sampah dia buat,
tak pernah nak respect aku. even aku just bakal menantu?
Allah. dugaan

Selasa, 26 Julai 2016

25 July 2016

Alhamdullilah,
Setahun berlalu aku dilamar lelaki yang aku kenal hanya 3minggu.
then ajak aku kawen.

Serius, macam mimpi bila aku fikir balik semua yang aku lalui,
dia buat aku kuat, buat aku jad seorang yang tabah hadap semua masalah,
kadang aku myesal, kenapa selama nie aku boleh buang masa. Kenapa aku tak
jumpa dia awal2.

Itulah jodoh, yang Allah tentukan,
kau mesti harapkan yang smartlah, yang tak merokok sekali kau dapt yang sebaliknya
tu tanda Allah nak kau belajar erti bersyukur,


Alhamdullilah, aku sangat bersyukur yang dia boleh tutup kelemahan aku & aku boleh tutup kelemahn dia.

Lagi 4 bulan kitorg jadi sah & halal,

Moga semua urusan dipermudahkan,

Aminn

Rabu, 11 Mei 2016

6 Bulan Lagi

Assalammualaikum,

Kenal melalui wechat,

cabar dia jumpa mak bapa bawak mak bapa dia,
dia sahut cabaran,
hanya dgn alasan dia serius nak aku.

moga urusan majlis n pernikahan kami ini dipermudahkan,

Aminn..

Ahad, 3 Januari 2016

10 Bulan Lagi

Assalammualaikum,

Hurm, kata orang makin dekat tarikh kawen makin banyak dugaan,
dugaan setan untuk ganggu niat kita nak kawen,

Macam orang2 lain aku pun mula dapat dugaan,
bagi aku nie dugaan ke dua.
yang first tu cuma hal kecik jek.
so aku bole la handle.

ini dah mula buat aku menangis pikir & da mula pikir if aku cancel semua bole?
lepastu terasa jahat gila, sedangkan hal kecik jugak sbnrnya.

Alhamdullilah, aku ngadu pada Yang Esa, aku rasa tenang.


Lagi 10 Bulan jee

Alhamdullilah, tema wedding dah ada
fotografer dah booking
katering pun dah settle

ada lagi sikit2 lahh


yang baik dari Allah.
moga dipermudahkan.. Aamiinn.

Khamis, 21 Mei 2015

Bersyukur

Alhamdullilah.
Aku bersyukur.
Ibu bapa restu hubungan aku dan dia.
In Shaa Allah. Klu tak ada halangan aku bakal dirisik kluarganya pada 25/7/2015
Semuanya mcam mimpi. Kenal then kawan dan bakal mendirikan rumahtangga.
Ya Allah. Moga hubungan ini kekal hingga akhir hayat. In Shaa Allah.